08.06.2020

5 redenen om voor RACS Technical te kiezen.

Digitaal werken, de nieuwe norm voor professionele installateurs.

Als er iets is wat de Corona situatie op onmiskenbare wijze aangetoond heeft dan is het de noodzaak én de mogelijkheden van digitaal werken.

Bij de lockdown veranderde van de ene dag op de andere de workflow. Het kantoor werd ingeruild voor een thuiskantoor. Platformen zoals Zoom, MS Teams en dergelijke, dichtten de kloof die ontstond door de lockdown en de social distancing.

Een hele uitdaging voor installatiebedrijven waar voorheen het ganse werkproces vanop het kantoor en met papier werd aangestuurd en waarbij offertes, bestellingen, planningen, werkbonnen en afleverdocumenten, via afzonderlijke systemen verwerkt werden. Waar de techniekers elke ochtend naar het kantoor kwamen om het werk voor die dag te kennen. Dit kan nu anders!

Verschillende electro-installeurs bevestigden dat vooral deze taken een vlotte werking bemoeilijken:

 • up-to-date houden van de planning van medewerkers
 • manueel opmaken en opvolgen van offertes
 • opvolgen van betalingen
 • dubbel werk als gevolg van papieren documentenstroom

De nood is groot om bedrijfsprocessen te optimaliseren, papieren documentenstromen te minimaliseren en digitaliseren en medewerkers mobiel, vanop afstand, te kunnen aansturen.

Digitaal transformeren leek tot voor kort onbetaalbaar en weinig toegankelijk voor een KMO.

Met RACS Technical bieden we een ERP geïntegreerde, toegankelijke oplossing die een direct winst oplevert in je workflow.

 

De 5 redenen om voor RACS te kiezen:

 1.  Je werkt volledig geïntegreerd vanuit de locatie die je zelf verkiest.

  Met de ERP van RACS werk je volledig geïntegreerd van prospectie naar planning, van uitvoering tot facturatie. Alle documenten, werkbonnen, facturen, offertes en bestellingen zijn vanaf nu digitaal beschikbaar.

 2. Je hebt volledige controle over de gebruikte materialen en geregistreerde tijd.

  Als projectleider wil je graag voeling met elke stap in je project. Je wil zicht op alle goederen die geleverd en geplaatst worden. Je wil de projecten evalueren en de stand van zaken letterlijk voelen zodat je accuraat vorderingsstaten en facturen in je project kan opmaken.

 3. Je klanten worden proactief opgevolgd.

  Onderhoudscontracten sturen de planning vanuit de installatie net als de facturatie, automatisch en geïndexeerd.

 4. Je workflow verloopt geautomatiseerd.

  Je interventies worden online gevolgd en alle registraties van tijd en goederen bij de klant worden digitaal doorgezet naar de administratie. Efficiënt, snel, nauwkeurig en vooral geautomatiseerd.

 5. Je hebt op elke moment inzicht en overzicht.

  Als bedrijfsleider wil je perfect op de hoogte zijn van de belangrijke meetpunten. Je wil de vinger aan de pols houden van de operationele werking en de boekhouding, kortom van het resultaat op korte en langere termijn van je onderneming. Via rapportering op realtime data weet je direct en op elk moment hoe het met je onderneming gaat.

RACS maakt digitale oplossingen toegankelijk voor middelgrote bedrijven waarbij de oplossing kan doorgroeien of toegepast worden voor de grote ondernemingen.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen in je digitale omschakeling?
Contacteer ons.