29.06.2023

RACS op bezoek bij het Proefstation voor de Groenteteelt

Bij RACS vinden we het belangrijk om de noden van onze klanten goed te begrijpen zodat onze software maximale ondersteuning kan bieden in hun financieel en administratief beheer.

Op 13 juni trokken we met ons team naar het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver voor een rondleiding.

We begonnen het bezoek met een woordje uitleg over het Proefstation, hun activiteiten en bedrijfsvoering.  Alain Renard, Accounting & Controlling manager deelde er zijn ervaring met RACS.

Daarna trokken we naar de serres en kregen we uitleg over hoe ze onderzoeken voeren naar onder meer bepaalde gewassen of ziektes die vaak voorkomen. Ook tijdens de rondleiding in de velden was het zeer interessant om te zien hoe onderzoek wordt gedaan naar irrigatietechnieken en efficiënte bemesting.

Tenslotte werden we ook op de hoogte gebracht over het Life ACLIMA project. Life ACLIMA wil land- en tuinbouwbedrijven ondersteunen om op een toekomstgerichte en duurzame manier antwoorden te bieden op de toenemende waterbehoefte en dalende waterbeschikbaarheid in de land- en tuinbouwsector als gevolg van de klimaatverandering.