26.04.2022

Het Proefstation voor de Groenteteelt kiest RACS als nieuw strategisch Financieel Management platform.

Het Proefstation voor de Groenteteelt kende afgelopen jaren een sterke uitbreiding. Dit maakt het nodig om verder te professionaliseren. Hierbij is het cruciaal dat het bedrijf dagdagelijkse en strategische sturing kan uitvoeren op basis van accurate, snelle en transparante informatie. Om die ambities te ondersteunen zijn ze onlangs op zoek gegaan naar een nieuw boekhoudplatform. Na enkele boeiende gesprekken bleek dat RACS het best beantwoordde aan de behoeften.

Het Proefstation voor de Groenteteelt is een erkend praktijkcentrum dat wetenschappelijk onderzoek doet in de groenteteelt onder glas en in vollegrond, in opdracht van hun leden, de sector en de overheid. De 60 medewerkers werken hiervoor samen met andere onderzoeksinstellingen uit het binnen- en buitenland. Het proefstation is gelegen in Sint-Katelijne-Waver, het hart van de groentestreek, en beschikt over een moderne infrastructuur die bestaat uit 1,3 ha serres en 10 ha proefvelden in open lucht.

Er worden vier modules van RACS geïmplementeerd: RACS Financieel Management, RACS Purchase to Pay, RACS Dashboarding en RACS Web. Alle aankoopprocessen, boekhouding, rapportage en dashboarding zullen vanaf nu dus via RACS worden uitgevoerd.