Verkrijg financieel inzicht van A tot Z

Bij RACS spreken we uw taal, kennen we uw omgeving en begrijpen we uw business tot in de puntjes. De uitdagingen van uw markt geven vorm aan de functionaliteiten van onze RACS-software.

RACS software modules

Teken voor drie voordelen op een rij

De essentiële kenmerken van performante software voor financieel beheer in een complexe omgeving

Racs automatisatie
Geautomatiseerd

Automatisatie van input maakt tijd vrij bij uw medewerkers. Daardoor kunnen zij gerichter en meer betekenisvol werk uitoefenen, binnen eenzelfde tijdsbestek. Uw bedrijf groeit, zonder meerkost.

Racs veelzijdigheid
Veelvoudig

Haarscherpe analyses en rapporteringen over een veelvoud aan dimensies, budgetten, valuta, rekeningsstelsels en internationale normeringen. Hoe complexer, hoe liever.

RACS volledigheid
Volledig

Een compleet overzicht van realtime cijfers in één oogopslag. Dashboards met uw KPI’s en drilldown functies zijn uw kompas. Recht op uw doel af.

Kies voor een sterk staaltje business intelligence

RACS rapportering grafieken tabellen dashboard overzicht

Breng structuur in uw data

Maak komaf met de overvloed aan externe rapporteringstools. RACS brengt de data van alle dimensies en entiteiten samen en vat ze samen in één gestructureerd geheel. Het resultaat? Een snelle verwerking, correctie, doorboeking en afsluiting. Dat gaat recht naar de ROI van uw bedrijf.

RACS intuitief overzicht tabellen grafieken dashboard

Gebruikscomfort in het kwadraat

Met de intuïtieve RACS-software is de input van uw data zó geklaard. De toegankelijke dashboards geven u in één oogopslag een stand van zaken. RACS-software is afgestemd op elk functieniveau binnen uw bedrijf. De gebruiker krijgt toegang tot de controle- en rapporteringsmogelijkheden die hij nodig heeft. Niet meer, niet minder. Data delen is geen probleem. Ieder profiel bepaalt exact welke data relevant is. Heeft u nog andere wensen? Geen punt, wij passen de software probleemloos aan.

Hoor het eens van iemand uit uw business

De RACS-software heeft zijn kracht bewezen in diverse sectoren met complexe noden inzake accounting en rapportering.
Hoe zij meer winst uit hun data halen? Lees het uit eerste hand!

De mensen achter de schermen van RACS ontwikkelen niet alleen steengoede software. Ze leveren ook uitstekende support. We kunnen bij hen terecht voor al onze boekhoudvragen. De tijd die we daarmee uitsparen is voor ons een belangrijke toegevoegde waarde.

Het integratietraject in acht stappen

Een naadloze integratie van onze financiële software met de bestaande platformen in uw bedrijf is onontbeerlijk. Uiteraard gebeurt elke stap in overleg met u.

1
Analyse

Samen met de projectleden van de klant worden de bestaande processen zowel als het toekomstbeeld van de opzet in kaart gebracht. Dit resulteert in een duidelijke afgesproken blauwdruk van het eindresultaat. Dit gebeurt eerst functioneel en vervolgens technisch.

2
Development & interfaces

Onze ontwikkelaars configureren het systeem en zetten de interfaces op punt. Waar nodig werken we op maat. Natuurlijk gebeurt alles in een veilige testomgeving.

3
Migratie

We zetten de historische data over naar de nieuwe RACS-omgeving. Hoe ver gaan we terug in de tijd? Zo ver u wenst!

4
Quality testing

De testomgeving met de testdata ondergaat verschillende controles, volgens een strikt proces dat we nauwgezet opvolgen. Waar nodig passen we aan, en testen we opnieuw. Pas na grondige validatie van uw én onze kant zetten we de volgende stap.

5
RPA RACS
Implementatie & integratie

Uw hardware-omgeving wordt klaargemaakt om het productiesysteem uit te rollen. Op het afgesproken tijdstip migreren we alle data. Uw softwaresystemen zijn nu operationeel.

6
Opleiding & coaching

Uw medewerkers krijgen een hands-on-opleiding, afgestemd op hun omgeving. Financiële experts coachen hen vervolgens bij de opstart én nadien ook bij optimalisaties.

7
Go Live

De software is perfect afgesteld, de medewerkers opgeleid: uw bedrijf is klaar voor een vliegende start met de RACS-software.

8
Nazorg

U kunt steevast rekenen op de projectmedewerkers die u doorheen het hele traject begeleiden. Zij maken deel uit van uw support team. Omdat ze uw business en systemen door en door kennen, hebben ze maar een half woord nodig.

Maak kennis met de RACS-modules

Vier varianten voor een onberispelijk financieel beheer

Finance

Focust op financieel beheer voor servicegerichte bedrijven. Deze module staat in voor algemene en analytische boekhouding, budgetcontrole, kredietbewaking, vaste activa, cashmanagement en internationale btw, en zo veel meer.

Procurement

Automatiseert uw procurementproces, onder andere dankzij efficiënte verwerking van bestellingen en klantenorders. In combinatie met RACS Invoice automatiseert u het volledige traject van purchase to pay.

Reporting

Van algemene en wettelijke rapporteringen tot zeer intensieve en uitgebreide rapporteringen volgens de strenge normen en eisen van toezichthouders en regelgevers (o.a. volgens IAS en IFRS).

Scanning & Integration

Verwerkt in enterprise-omgevingen tot 80% van de input en verwerkt automatisch facturen via scanning. Onze integratiemogelijkheden zijn bovendien haast eindeloos. Kom gerust eens praten met onze klanten!

RACS Web. Anywhere, anytime, anyplace.

De interface voor uw read-only-gebruikers, zoals goedkeurders, externe medewerkers en projectmedewerkers. Onze weboplossing beschikt over de nodige functionaliteit om de-centrale werkplekken te ondersteunen. Het aantal gebruikers is onbeperkt! Waar u ook bent, log veilig en eenvoudig in via de app van RACS of via de webmodule. RACS zorgt er voor dat u altijd en overal up-to-date bent.