29.06.2023

Met RACS ben je klaar voor e-invoicing via Peppol

Wil je (verder) digitaliseren met het ontvangen en versturen van elektronisch facturen? Hiervoor komt Peppol in aanmerking.

Peppol in de strijd tegen factuurfraude

Peppol staat voor Pan-European Public Procurement Online en is een gesloten netwerk waarmee je digitale zakelijke documenten zoals facturen veilig kan versturen. Peppol werd mede gefinancierd door de Europese Commissie en 18 overheidsinstanties met als doel het purchase-to-pay-proces tussen overheidsinstanties en leveranciers te vereenvoudigen. Hoewel het Peppol-netwerk mee door de Europese Commissie werd ontwikkeld, is het een internationaal netwerk dat ook buiten Europa gebruikt wordt en goed op weg is de nieuwe standaard te worden in het versturen van facturen.

Steeds meer overheden verplichten het gebruik van Peppol om e-facturen te versturen in de strijd tegen factuurfraude. In België is dat bijvoorbeeld het geval voor wie factureert aan de Vlaamse en Federale Overheid. Ook elders in Europa en de rest van de wereld wordt Peppol steeds meer ingevoerd voor het versturen van facturen naar de overheid (B2G) en zelfs tussen bedrijven onderling (B2B). Medio 2024 zal deze verplichting gaan gelden.

De Peppol-functionaliteit binnen RACS

RACS Peppol is een door RACS ontwikkelde module die wordt geïntegreerd in RACS Finance Management Systeem. Deze module wordt door RACS aangepast en ter beschikking gesteld naarmate de evolutie van wettelijke aspecten.

Ondertussen hebben wij Peppol bij Motena Roeselare en verschillende andere klanten geïmplementeerd.

We begrijpen dat het overstappen naar Peppol voor sommige bedrijven nog een flinke stap kan zijn. Daarom staan we bij RACS altijd klaar om onze klanten te helpen bij elke stap van het proces. Of je nu vragen hebt over Peppol of over onze nieuwe module, onze experts staan je graag te woord.


Meer weten wat deze module voor jouw organisatie kan betekenen?

Contacteer ons op +32 (0)3 230 15 55 voor een afspraak.