02.02.2023

Hoe maak je van financiële software een onmisbare troef van je bedrijf?

Als bedrijf verzamel en verwerk je elke dag enorme hoeveelheden gegevens. Informatie die correct én snel weergegeven en geïnterpreteerd moet worden voor inzetbare, praktische beslissingen. Een doordachte transformatie van data over verschillende afdelingen en processen naar één overkoepelend softwaresysteem is hierin cruciaal. Zeker als het gaat om het centraliseren van boekhouding en administratie 

 In deze blog zetten we de meerwaarde en voordelen van een centraal systeem op een rij en vertellen we hoe RACS je de hele weg begeleidt. Voor de juiste vragen, de juiste mensen én de juiste implementatie van financiële business software. Een totaalpakket voor jouw efficiënte totaalaanpak.   

Analytische boekhouding zorgt voor échte meerwaarde 

 RACS is bedacht voor én door mensen die dagelijks met cijfers werken. We weten maar al te goed dat een analytische boekhouding doorslaggevend is om inkomsten en uitgaven duidelijk in kaart te brengen. Niet enkel zien hoeveel kosten er gemaakt worden, maar ook de oorzaak highlighten. En het effect op de omzet weergeven. Op elk moment. 

Daarom is de accounting software van RACS zodanig gestructureerd dat je alle interne en externe informatie accuraat en in real time kan verwerken. Zelfs in de meeste complexe organisaties. Want overzicht is geen momentopname, maar een voortdurend veranderende realiteit. Snel kunnen anticiperen en reageren is meer dan efficiëntie. Het is een must. 

Efficiëntie op 5 domeinen 

Maar dat is niet alles. De voordelen van gecentraliseerde financiële data gaan nog veel verder dan snelle en accurate informatie en kunnen je volledige bedrijfsaanpak helpen optimaliseren. 

  1.  Je stuurt voor je rapporten de juiste data rechtstreeks naar Excel, waardoor je de foutmarges en werkdruk gevoelig vermindert en de betrouwbaarheid verhoogt. 
  2. Je zet je medewerkers efficiënter in door met minder hetzelfde werk te doen.
  3. De integratie van je financiële software helpt om ook automatisering op grote schaal te realiseren.
  4. Je vergroot de transparantie in je bedrijf door één uniforme werkwijze voor iedereen te volgen.
  5. Via dashboards zorg je voor een betere rapportering en gegarandeerde juiste cijfers. 

 Haal nu met RACS je slag thuis 

 Op deze manier zorgt RACS voor veel meer dan enkel de cijfers. Want of je nu financiële administratie, controller, hoofdboekhouder of CFO bent: een uniform systeem voor analytische boekhouding is een waardevolle winst voor het hele team. Bovendien opent het nog meer mogelijkheden voor automatisering en transformatie in het hele bedrijf.  

 Wil jij ook samen met RACS kijken voor een aanpak op maat van jouw organisatie? Contacteer ons op +32 (0)3 230 15 55 voor een demonstratie of afspraak.