26.05.2023

Geef met de juiste digitale tools financieel werk meer inhoud en minder werkdruk

De wereld verandert tegen een ongeziene snelheid. De voorbije jaren waren misschien wel de meest onvoorspelbare ooit en hebben de werkbalans stevig onder druk gezet. Ondernemers kwamen vaak onverwacht en ongepland voor de uitdaging tot meer transformatie te staan en zochten hierbij het juiste strategische advies.

Dit zorgde voor een shift naar een nieuw financieel profiel met meer nadruk op verantwoordelijkheid, betrokkenheid en diepgang. De digitalisering van repetitieve verwerkingstaken met financiële software, zoals het centrale systeem van RACS ondersteunt en valideert het financiële team in die nieuwe rol en geeft ondernemingen extra slagkracht. Een duurzame win-win voor iedereen!

Werkvreugde + werkinhoud = meer output

De sleutel tot hogere tevredenheid en minder druk ligt niet per se bij minder werk. Wel bij het juiste werk. Het gevoel hebben dat je échte meerwaarde biedt vanuit je financiële expertise. En dat je ook de ruimte krijgt om deze rol in te vullen. Met open blik.
De tijd van de pure ‘dataverwerkers’ is stilaan passé en maakt plaats voor een echte (pro)actieve invulling. Want meer verantwoordelijkheid krijgen, stimuleert tegelijk het nemen van die verantwoordelijkheid.

Hoe buig je de top 3 afhakers van financiële profielen om tot nieuwe kansen?

  1. Digitaliseer repetitieve manuele taken zoals invoeren van facturen, documenten en andere standaardtaken. Deze zijn échte energiezuigers.
  2. Verlicht de stress op rapportages door de cijferinput te automatiseren.
  3. Creëer ruimte om cijfers te analyseren en te interpreteren, niet te implementeren.

Digitale tools verhogen efficiëntie én engagement

Ook in een nieuwe rol voor je financiële team zullen twee constanten sowieso blijven: het volume van de transacties wordt niet kleiner én alle (sub)taken blijven nodig. Maar de keuze voor de juiste digitale tools en systemen zorgt wel voor het beste van beide werelden.

  • Je financiële team kan efficiënter werken en levert meer kwaliteit in minder tijd. Door de digitalisering van standaardtaken kunnen ze data juist interpreteren en adviseren. Zo kan er ook sneller bijgestuurd worden waar nodig.
  • Je medewerkers halen zelf meer voldoening uit de nieuwe (pro)actieve rol en krijgen ook het gevoel dat ze hierin nog meer kunnen groeien. Zo ondersteunen ze maximaal de onderneming en kunnen ze trots zijn op hun toegevoegde waarde.

RACS speelt altijd in je kaarten

Dankzij onze totaalaanpak zorgt RACS voor de juiste digitale troeven die passen bij de vragen en eisen van jouw onderneming. Geen ‘one size fits all’, maar een systeem én professionele ondersteuning die van digitale transformatie veel meer dan een trend maken. Pure efficiëntie voor taakgericht werken en timemanagement.

Of zoals Els Berkmoes, CEO Proefstation Sint-Katelijne-Waver, getuigt: “Sinds we werken met RACS hebben we rijkere, meer kwalitatieve rapporten ter beschikking. Bovendien kunnen we veel sneller de juiste data naar boven halen, zonder dat er extra werk moet gebeuren “

Wil jij je financiële team én aanpak ook doen groeien met de digitale systemen van RACS? Contacteer ons op +32 (0)3 230 15 55 voor een demonstratie of afspraak.