17.06.2024

De troeven van RACS door de ogen van Katy Vergote

Katy Vergote - Crefius

Katy Vergote is Head of Financial and Reporting management bij Crefius. Crefius is een gevestigde waarde in de wereld van de servicing van hypothecaire woonkredieten. In het nieuwe gebouw in Roeselare ontving ze ons voor een gesprek over de samenwerking met RACS.

Crefius ondersteunt kredietverstrekkers en neemt alles op zich van A tot Z in verband met de behandeling van een hypothecaire lening. Omdat dit voor andere financiële instellingen vaak een kostelijk en intensief proces is om zich te specifiëren in deze gedetailleerde materie biedt Crefius deze diensten aan via BPO (Business Process Outsourcing).

Toen de vorige softwarepartner van Crefius in moeilijke tijden verkeerde, stond het team van Katy voor de uitdaging om een nieuwe financiële softwareoplossing te vinden. Via het moederbedrijf kwamen ze in contact met RACS. Het verkennende gesprek en de afstemming van de specifieke behoeften van Crefius wezen al snel op een perfecte match.

De opstart van RACS

Belangrijk bij een overstap van een oud systeem naar een nieuwe systeem is om een goed overzicht te hebben van wat er nodig is en hoe dit best kan georganiseerd worden. Bij RACS wordt er heel wat aandacht gegeven aan een doordachte masterstructuur. Tijdens de opstart zijn we samen gaan kijken naar welke functionaliteiten belangrijk zijn en processen die nodig waren voor Crefius.

“De opstartfase waarin de overschakeling gebeurde van het oude systeem naar RACS is heel vlot verlopen. Vanaf moment 1 was er een goede verstandhouding met het team van RACS. Ze zijn altijd bereid tot luisteren en samenwerking, daarnaast zijn ze heel vlot bereikbaar.”

 

De troeven van RACS

We vroegen aan Katy wat zij als belangrijkste troeven van RACS ervaart?
De eerste troef die Katy aangeeft is dat RACS zeer bereikbaar is. Als er een probleem is of als er iets niet 100% duidelijk is kunnen onze medewerkers gemakkelijk contact opnemen en zijn ze snel geholpen.
Een tweede troef zit in de functionaliteitsmogelijkheden. Er zijn enkele functionaliteiten die zij als een meerwaarde ervaart:

  • In RACS kan je gemakkelijk met grote bestanden werken. Het systeem heeft geen moeite met het importeren van zwaardere bestanden.
  • Een tweede belangrijk punt is de rapportage in RACS. Je kan uit RACS snel resultaten halen die helpen bij het maken van belangrijke beslissingen.
  • Je kan binnen RACS ook exporten genereren naar Excel maar ook Excel bestanden importeren. Dit is voor Crefius een groot pluspunt aangezien ze binnen het financiële departement vaak met Excel werken.
  • De vooropgestelde budgetten kunnen geïntegreerd worden binnen RACS. Dit zorgt voor een efficiënter gebruik van het programma.

“De meerwaarde van RACS zijn zeker de rapportagemogelijkheden binnen het programma. Duidelijke cijfers verzekeren een adequate opvolging.”

 

Ondanks dat Crefius zich nog in de opstartfase bevindt bij het gebruik van RACS, zijn ze al snel onder de indruk geraakt van de kracht en efficiëntie van het systeem.

“Deze eerste ervaringen hebben ons laten zien dat RACS niet alleen een betrouwbare oplossing is, maar ook een partner die ons in staat stelt om onze operationele processen te stroomlijnen en te optimaliseren.”

“Door het gebruik van RACS kunnen we nu manuele handelingen reduceren, wat niet alleen tijd bespaart, maar ook de kans op fouten vermindert. Deze vrijgekomen tijd kunnen we vervolgens investeren in belangrijkere processen en controles, waardoor we onze aandacht kunnen richten op onze strategische groei.”

Het is opmerkelijk hoe snel de voordelen van RACS zich hebben gemanifesteerd, zelfs in deze vroege fase van implementatie. Dit belooft veel voor de toekomst van Crefius, waarin ze kunnen profiteren van de volledige mogelijkheden van RACS om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Met RACS aan hun zijde zijn ze goed gepositioneerd om te gedijen in een steeds veranderend financiële landschap.